Raya, Bahagia, Gembira, Dugaan, Duka

Assalamu'alaikum kawan-kawan..

Raya dah habis sebulankan? dah puas beraya? ke naik raya dah kena pulun dengan bos sebab cuti lama sangat and banyak benda yang tertangguh???hehehehe.. Biasalah tu. Saba pun cuti lama jugak. Lepas cuti keje then sambung cuti lagi..Nampak macam happy je kan? Sebenarnya banyak benda sangat yang dah berlaku pada Saba and family lately.. Dugaan yang mencabar keimanan dan kesabaran kita sebagai hamba apabila di uji Allah.. Apa pun Saba redha dengan semua yang Allah dah tentukan. sesungguhnya rezeki itu ada di mana-mana dan pada bila-bila masa. Apa yang penting semua yang berlaku pasti terselit hikmah yang besar buat diri Saba dan juga keluarga..

Adoiiiii..panjangnye ayat skema.. ni nak citer.. A week after Raya.. Saba tereksiden.. terrr okay. Bukan sengaja. hahhah.. Ade ke orang eksiden tu sengaja. :p The picture of the day.. tengoklah tengok....




Sadiskan bila tengok...sedih yooo..tapi tak adalah pulak nangis-nangis..pelik jugak bile Saba yang murah ayaq mato ni tak nangis..huhu.. kereta ni bengkel dah kata total loss.. sebab damaged tu dah kena kat rangka.. apa-apa jelah..Saba ikut jelah. Sedih sebab installment xsampai setahun pun lagi. Bukan rezeki kan. Mintak MERC kott..hahaha.. 

Now, Saba dah jalan kaki pergi keja. Sempoi je. Pernah kena kejar anjing lagi.. Tak pelah pengalaman jugakkan??best jugak jalan kaki pun. leh kurus sikit pas raya ni :p

Doakan urusan Saba semua dipermudahkan. Semoga ada rezeki lain untuk Saba. Maaf mak, apa sebab kena jadi driver untuk hantar Saba balik tempat keje...huhu.. dah beso pun nyusahkan orang lagi :( :( :(

Oklah, kawan-kawan.. beransur dulu.. Jaga diri, Jaga Mulut, Jaga Lidah, Jaga hubungan dengan Allah.. Jangan tinggal solat ye..

Tata..

Salam Sayang,
Saba

Comments

Popular posts from this blog

Adat Merisik

ADAT BERTUNANG

Sugar wax ~ Paling mudah, murah, cepat