Posts

Featured post

Chocolicious ~ Kek kukus comel

Image
Menerima Tempahan Kek Kukus Comel (Chocolicious) untuk sebarang majlis atau jamuan seperti majlis hari jadi, pertunangan serta kenduri kahwin,cukur jambul, jamuan
di sekolah atau sebarang event.

Kek coklat lembap yang gebu, berlemak, kaya dengan rasa coklat dan tahan lama (2-3 hari). Dah rasa pasti termimpi-mimpi.

Harga Chocolicious (tiada sticker):-
- Kecil : RM0.50/pc
- Sederhana : RM1.00/pc
- Love: RM5.00/pc


Harga Chocolicious (ada sticker nama):-


- Kecil : RM0.70/pc
- Sederhana : RM1.20/pc
- Love: RM5.20/pc

Tempahan yang mempunyai sticker nama atau pun lebih 500 bekas hendaklah dibuat sekurang-kurangnya 3 minggu awal.

Boleh whatsapp @ sms saya di no 01110604786 (saba) untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN DIRIKU~SANG RATU DIHATI ORANG TUAKU

Datang sudah hari ini,
Hari dimana dulu aku dilahirkan
Hari dimana orang tertawa sekaligus terharu
Menjelang perkenalanku dengan dunia ini

Hari ini aku mengenang kembali
Kerikil-kerikil tajam yang memperkaya arti hidupku
Manisnya madu cerita hidup yang membuat senyumku lepas…
Tapi apa yang telah aku berikan
Untuk orang – orang yang tertawa sekaligus terharu
Menjelang kelahiranku

hari ini genap sudah umurku 28 tahun
Apa yang telah kuberikan untuk
Agamaku untuk Tuhanku untuk kedua orang tuaku
Untuk sahabatku yang rela berkorban untukku

Hari hari lewat, perlahan tapi pasti
Hari ini aku menuju satu puncak tangga yang baru
Karena aku akan membuka lembaran baru
Untuk sisa jatah umurku yang baru…

Apa yang yang harus ku persiapkan untuk
masa depanku, untuk akhirat ku, untuk
kedua orang yang mencintaiku dan untuk tuhanku
Tapi… coba aku tengok kebelakang
Ternyata aku masih banyak berhutang

Ya, berhutang pada diriku…
Karena ibadahku masih belum sempurna
by nn
#copypastasaja+editsikit2

Pesan Wali Sufi ~ Laksamana Sunan

Sebagai hamba yang islam... Mengingati Allah tidak semestinya dalalm masa kesukaran atau ketika ditimpa bencana sahaja.. Tapi Allah perlu diingati sepanjang masa selagi nadi berdenyut kerana sebagai hamba, kita tidak boleh melupakan Pencipta. Maka hendaklah kita mengingati Allah yang sentiasa bersama dan melihat apa yang kita lakukan sepanjang masa...
Salam Ramadhan dari Saba

Contest Jubah By Zaza Iman

Image
Assalamu'alaikum..

Dah lama Saba xjoin contest kan? ok boleh follow entry kat bawah untuk sertai contest ni.


CARA SERTAI 



Hadiah Yang Ditawarkan Miri Jubah Merah @ Riya Baju Kurung Hitam


1. Buat SATU entri & Copy Paste banner contest di entri tersebut.

Tajuk Entri adalah bebas.

2. Follow instagram @byzazaiman dan @tengkubutang

3. Follow blog zazaiman dan blog tengkubutang.com

3.Copy dan Paste ayat dibawah pada entri korang


www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.


Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman




Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana had…

Beg udara hadapan tidak berfungsi?

Image
Assalamu'alaikum...

Kalau semua masih ingat pada tahun Saba telah mengalami kemalangan link di sini . Dan kalian sedia maklum kereta Saba memang mengalami kerosakan yang agak teruk. Hanya tempat pemandu yang kelihatannya ok. Dan kerana itulah Saba tidak mengalami sebarang kecederaan melainkan bengkak urat sahaja. Alhamdulillah. Tapi Saba memang pelik sebab air bag langsung tak keluar semasa impact berlaku. Syukurlah, kalau tak mesti bengkak muka and bibir..hihihi...

Bila baca artikel by Hezeri Samsuri baru lah Saba faham kenapa airbag myvi Saba tak keluar masa kejadian berlaku. Saba ni dengan melulunya menuduh salah company buat kereta tak buat kereta elok-elok..hehehe..Tak pasal-pasal dapat dosa kering.


Sebenarnya, memang ada kejadian di mana beg udara hadapan tidak akan diaktifkan. Sesetengah syarikat kenderaan ada menerangkan kejadian tersebut di dalam buku panduan mereka. Contohnya, Proton ada menyentuh hal-hal kejadian di mana beg udara hadapan mungkin tidak akan aktif dan j…

Punca, Tanda & Cara Mencegah Penyakit Buah Pinggang

Image
Assalamu'alaikum semua..

Minggu lepas Saba terlibat dengan aktiviti luar syarikat. Perlu jaga booth untuk 1 hari. Dalam pada menjaga booth, masa cahaya matahari yang panas membakar tu manela nak ada orangkan? So, Saba terpandangkan 1 khemah ni ada banyak sangat botol ubat.. Rupa-rupanya tu khemah pengamal ubat homeophaty. Nak dijadikan cerita, Saba pergila buat ujian kesihatan. Katanya percumalah kan. Saba berani pergi sebab memang sebab tengah kering. Kalau tak mesti terbeli macam-macam ubat dekat situ.huhu..Tapi tahu tak, rupanya banyaknye benda yang nak kena betulkan dalam badan Saba ni. Tapi tulah, Saba ni boleh jugak yang dikatakan pengamal cara hidup sihat..sihatlah kan(Padahal banyak minum air je pun yang sihatnye)..Tapi banyak pula yang perlu di repair..huh! Dan hasilnya, I need to repair my kidney and stomach. Katanya banyak sangat angin dan lemak dekat usus(patutla buncit pun) dan Buah pinggang Saba agak kotor cuma tak kritikal sangatlah. Yang teruk hanya perut je..So, pa…

DIET ATKINS - Turun 5kg Seminggu

Artikel di petik dari fb link
Atkins Diet ialah sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak di dalam badan. Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, kentang dan gula, badan akan mula membakar lemak sebagai sumber tenaga. Ini bererti berat badan anda akan mula menyusut.

Prinsip Diet Atkins adalah bahawa, dengan menyekat karbohidrat, tubuh kita dipaksa untuk membakar lemak yang disimpan, bukan karbohidrat untuk bahan bakar. Pendekatan Diet Atkins boleh memberi kesan positif kepada kehidupan orang menghadapi risiko berkaitan dengan diabetes, penyakit jantung, dan tekanan darah tinggi. Ia juga boleh mengurangkan masalah gastrousus, dan alahan tertentu, sakit kronik dan lemah sistem imun.

- Kebanyakan diet anda akan berlapar. Apabila anda melakukan Atkins tidak perlu berlapar.
Kebanyakan diet perlu mengira kalori. Apab…