Thursday, 23 June 2016

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN DIRIKU~SANG RATU DIHATI ORANG TUAKU

Datang sudah hari ini,
Hari dimana dulu aku dilahirkan
Hari dimana orang tertawa sekaligus terharu
Menjelang perkenalanku dengan dunia ini

Hari ini aku mengenang kembali
Kerikil-kerikil tajam yang memperkaya arti hidupku
Manisnya madu cerita hidup yang membuat senyumku lepas…
Tapi apa yang telah aku berikan
Untuk orang – orang yang tertawa sekaligus terharu
Menjelang kelahiranku

hari ini genap sudah umurku 28 tahun
Apa yang telah kuberikan untuk
Agamaku untuk Tuhanku untuk kedua orang tuaku
Untuk sahabatku yang rela berkorban untukku

Hari hari lewat, perlahan tapi pasti
Hari ini aku menuju satu puncak tangga yang baru
Karena aku akan membuka lembaran baru
Untuk sisa jatah umurku yang baru…

Apa yang yang harus ku persiapkan untuk
masa depanku, untuk akhirat ku, untuk
kedua orang yang mencintaiku dan untuk tuhanku
Tapi… coba aku tengok kebelakang
Ternyata aku masih banyak berhutang

Ya, berhutang pada diriku…
Karena ibadahku masih belum sempurna

by nn

#copypastasaja+editsikit2

Friday, 10 June 2016

Pesan Wali Sufi ~ Laksamana Sunan

Sebagai hamba yang islam... Mengingati Allah tidak semestinya dalalm masa kesukaran atau ketika ditimpa bencana sahaja.. Tapi Allah perlu diingati sepanjang masa selagi nadi berdenyut kerana sebagai hamba, kita tidak boleh melupakan Pencipta. Maka hendaklah kita mengingati Allah yang sentiasa bersama dan melihat apa yang kita lakukan sepanjang masa...

Salam Ramadhan dari Saba

Thursday, 9 June 2016

Contest Jubah By Zaza Iman



Assalamu'alaikum..

Dah lama Saba xjoin contest kan? ok boleh follow entry kat bawah untuk sertai contest ni.


CARA SERTAI 




Hadiah Yang Ditawarkan Miri Jubah Merah @ Riya Baju Kurung Hitam


1. Buat SATU entri & Copy Paste banner contest di entri tersebut.

Tajuk Entri adalah bebas.

2. Follow instagram @byzazaiman dan @tengkubutang

3. Follow blog zazaiman dan blog tengkubutang.com

3.Copy dan Paste ayat dibawah pada entri korang


www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.


Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman




Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :


HADIAH YANG DITAWARKAN 


1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman

1x RM10 Topup by Tengkubutang



Nota **

seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI . ( copy sampai disini )


Kalau menang boleh la buat pakai raya nanti..hihihi. Good luck semua!

Follow by Email