Posts

Showing posts from June, 2014

Happy Birthday to Me...

Image
Assalamu'alaikum semua...
Lame tak intai kat sini.. Actually hari ni birthday saba...And kek yang kat dalam gambar tu adalah kek yang family surprise kan.. sweet sgt..Masing-masing diam je.xada yang wish..sedih je kan sbb selalu mak mesej malam-malam buta untuk wish. And one more thing.. Ada hadiah speacial lagi.. Mata saba bengkak.. Nasib baik dalam gambar xnampak.cun la sikit,hehe. Perasan jap... Doktor cakap kena jangkitan kuman dalam mata. Kalau lambat rawat,bernanah and kena bedah la jawabnya.. Mujur cepat rawat.hehe
Dekat bawah ni ada satu game untuk korang berkenaan
dengan korang punya birthday; Enjoy,kay... Tapi lucu la saba punya ayat..hihihi
Pilih bulan kelahiran korang
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar
ii) Pilih nombor …

7 jenis mata yang dicintai Allah

Image
(1) Mata mereka yg senantiasa
berusaha kearah Melaksanakan perintah Jihad
pada jalan Allah Swt.
(2) Mata yg sentiasa bertahan
atau bersabar daripada memandang perkara yg haram.
(3) Mata yg berjaga malam dijalan Allah.
(4) Mata yg memuji & memerhati kejadian ALLAH.
(5) Mata yg memandang
mereka yg miskin dgn Penuh kerahmatan & kasih sayang.
(6) Mata yg menitiskan Air
mata karena takutkan Kebesaran ALLAH
(7) Mata yg memandang &
membaca Al Qur'an mengambil
Pelajaran & mengamalkan dalam kehidupan.
sumber : dari fb group

Denggi?kisah si nyamuk

Image
Assalamu'alaikum...entry kali ni ditulis kerana mak roommate saba masuk wad..sebab denggi.. ceritanya,mula-mula doctor kata dia mungkin kena penyakit paru-paru berair... lepas 2,doctor lain cakap suspect denggi pulak.. semalam katanya gula dalam darah naik sampai kena ambil insulin.. berita terkini, mak beliau dimasukkan ke wad icu kerana denggi tahap bahaya a.k.a. denggi jahat (doctor yang bagi nama ni yer). masuk hari ni dah 4 hari mak beliau kat hospital.. Harap-harap kesembuhan diberi kepadanya. Amin. Doakan ye semua.. Di bawah ada sedikit info yg encik google bagi tentang denggi ni. Belajar sikit-sikit ye..


Pengenalan

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti.

Terdapat empat (4) jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi (DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4). Jangkitan oleh salah satu jenis virus akan memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja, jika individu tinggal di kawasan jangkitan de…

Tasbih,tasbih cinta?

Image
Cantik x tasbih tu?saba buat sendiri tau..nak bg pada siapa?untuk org2 yg speacial dlm hdup saba.org yg rapat dgn saba n org2 yg saba syg..if saba dah bg,jgn xguna pulak yer..bgla kredit sikit kt saba.hehe.dpt pahala ;-)