Posts

Showing posts from May, 2016

Beg udara hadapan tidak berfungsi?

Image
Assalamu'alaikum...

Kalau semua masih ingat pada tahun Saba telah mengalami kemalangan link di sini . Dan kalian sedia maklum kereta Saba memang mengalami kerosakan yang agak teruk. Hanya tempat pemandu yang kelihatannya ok. Dan kerana itulah Saba tidak mengalami sebarang kecederaan melainkan bengkak urat sahaja. Alhamdulillah. Tapi Saba memang pelik sebab air bag langsung tak keluar semasa impact berlaku. Syukurlah, kalau tak mesti bengkak muka and bibir..hihihi...

Bila baca artikel by Hezeri Samsuri baru lah Saba faham kenapa airbag myvi Saba tak keluar masa kejadian berlaku. Saba ni dengan melulunya menuduh salah company buat kereta tak buat kereta elok-elok..hehehe..Tak pasal-pasal dapat dosa kering.


Sebenarnya, memang ada kejadian di mana beg udara hadapan tidak akan diaktifkan. Sesetengah syarikat kenderaan ada menerangkan kejadian tersebut di dalam buku panduan mereka. Contohnya, Proton ada menyentuh hal-hal kejadian di mana beg udara hadapan mungkin tidak akan aktif dan j…

Punca, Tanda & Cara Mencegah Penyakit Buah Pinggang

Image
Assalamu'alaikum semua..

Minggu lepas Saba terlibat dengan aktiviti luar syarikat. Perlu jaga booth untuk 1 hari. Dalam pada menjaga booth, masa cahaya matahari yang panas membakar tu manela nak ada orangkan? So, Saba terpandangkan 1 khemah ni ada banyak sangat botol ubat.. Rupa-rupanya tu khemah pengamal ubat homeophaty. Nak dijadikan cerita, Saba pergila buat ujian kesihatan. Katanya percumalah kan. Saba berani pergi sebab memang sebab tengah kering. Kalau tak mesti terbeli macam-macam ubat dekat situ.huhu..Tapi tahu tak, rupanya banyaknye benda yang nak kena betulkan dalam badan Saba ni. Tapi tulah, Saba ni boleh jugak yang dikatakan pengamal cara hidup sihat..sihatlah kan(Padahal banyak minum air je pun yang sihatnye)..Tapi banyak pula yang perlu di repair..huh! Dan hasilnya, I need to repair my kidney and stomach. Katanya banyak sangat angin dan lemak dekat usus(patutla buncit pun) dan Buah pinggang Saba agak kotor cuma tak kritikal sangatlah. Yang teruk hanya perut je..So, pa…