Posts

Showing posts from February, 2016

Sugar wax ~ Paling mudah, murah, cepat

Image
Assalamu'alaikum readers..

Untuk pengenalan, Arabian Sugar Wax adalah kaedah membuang bulu yang tidak dikehendaki. Katanya, inilah cara yang digunakan oleh isteri Firaun, Cleopatra. Saba memfokuskan entry ini untuk mereka yang mengalami masalah bulu yang berlebihan pada tubuh. Dan kaedah ini juga selamat digunakan di bahagian ketiak (Saba dah cuba dan memang berkesan). Mungkin tak semua yang sesuai dengan kaedah ni. Tapi tak salah mencuba. Kaedah ini bukan menghilangkan bulu secara kekal tetapi peratusan pertumbuhan bulu itu menjadi lambat dan bulu yang tumbuh itu adalah lebih halus dan lembut. Mana tahu lama-lama terus hilang..hehehe..Bagi yang nak guna cara ni untuk bulu kaki tak menjadi masalah, untuk isteri, kena minta izin suami dulu yer..hehe.


Ada beberapa kaedah yang digunakan untuk menghilangkan rambut dari tubuh.

1. Mencukur
Ia bersifat sementara , sebenar nya mencukur tidak menyebab kan rambut lagi tebal, tumbuh lagi cepat atau lagi banyak.Ia hanya memotong bulu di bahag…

Sempura waktu - Ir Radzi

Image
Sempurna waktu
Ada dirimu
Ada cintamu

Apakah kita
Akan bersama
Harus bersama
Semua indah kan bererti
Rasa hati lagi


Sungguh ku milikmu
Kau milikku
Takkan ada yang pisahkan kita
Ku mampu bertahan
Cepat atau lambat
Mampu bertahan
Sempurna oleh waktu

Sungguh ku milikmu
Kau juga milikku
Sempurna

Semua indah kan bererti
Rasa hati lagi
Sungguh ku milikmu
Kau milikku
Takkan ada yang pisahkan kita
Ku mampu bertahan
Cepat atau lambat
Mampu bertahan
Sempurna oleh waktu

Takkan aku tinggalkan dirimu
Ku mampu bertahan
Cepat atau lambat
Mampu bertahan
Sempurna oleh waktu
Sempurna oleh waktu

Tips Mengesan Emas Palsu

Image
Assalamu'alaikum readers..

Hari ni Saba nak share tips untuk mengenali dan mengesan emas palsu. Seperti yang kita semua maklum terlalu banyak penipuan yang berkaitan dengan emas yang berlaku di Malaysia. Untuk orang yang bermain dengan emas fizikal mungkin tiada masalah untuk mengenal pasti kepalsuan emas tersebut. Entry ini adalah untuk orang biasa yang memang tidak tahu bagaimana nak mengenalpasti ketulenan emas yang dibeli. Untuk mencari wang bukan mudah, kadang-kadang kita nak juga reward diri dengan membeli emas untuk memuaskan hati sendiri dan juga untuk simpanan masa hadapan. Emas ni bukan sahaja cantik, ia juga boleh menjadi aset yang sangat cair yang mana bila kita memerlukan wang, kita boleh menukarnya kepada cash segera dengan cara menggadaikannya.

sumber
 Mengenal emas palsu, caranya adalah simple dan kita sendiri boleh buat di rumah.

1. Pakai barang kemas tersebut sekurang-kurangnya satu hari, jika anda mengesan sebarang tanda pada kulit atau perubahan warna(biasanya h…

OST - Cinta Teruna Kimchi (LAGU CINTA)

Image
SUMBER

Di atas perih kau menari
Di atas tangis kau bernyanyi
Kau sayat hatiku
Dengan cintamu

Chorus:
Cinta
Bukan hanya harapan
Cinta tapi kepastian
Cinta
Bukan menyakiti hati

Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia
Cinta seharusnya
Tak begitu

Ulang Chorus 2x

Solo Guitar

Ulang Chorus

Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia
Cinta seharusnya
Tak begitu

Lagu Cinta ..

https://www.youtube.com/watch?v=IbyM4i53qvs