Posts

Showing posts from 2013

My Vision Board

Image
Have any of you guys create your own vision board? This is my vision board...  you guys can see the year state there.. aku menetapkan sasaran untuk vision board tu 5 tahun..tapi sebenarnye lama jangka masa tuk dapat capai semua tu..

2013 (tahun ni la)
After attending GCAP programme, I supposely dah fasih nak bertutur dalam bahasa Inggeris.. Of course ade improvement...Tapi sebenarnye xcukup lagi..hehe..InsyaAllah tahun ni aku bakal mendapat pekerjaan yang tetap. Dan juga, sebelum hujung tahun ni aku mensasarkan untuk menyambung master..InsyaAllah...Amin..

2014
hopefully tahun ni aku dapat kumpul harta dan satbil...kalau boleh nak ada sebuah rumah dan menambah sebuah lagi kereta.. Kalau diizinkan..aku nak kawin tahun ni..doakan yer semua..

2015
Aku harap sangat dapat naik pangkat pada tahun ni..coz klu dah kawin mesti ada anak..insyaAllah kalau ada rezeki..dah ada anak, kos sara hidup pun mesti dah bertambah..hopefully everything's gonna be true..hehehe..

2016
Impian aku...aku beranga…

Life Quotes

How far you go in life depends on your being tender with the young, compassionate with the aged, sympathetic with the striving and tolerant of the weak and strong. Because someday in your life you will have been all of these

credit to
George Washington Carver

Cinta Itu Anugerah Tuhan Buat Ciptaannya..

Jika kita mencintai seseorang,
kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita,
Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan,
dua tangan untuk memegang,
dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat.
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya.
Itulah namanya Cinta...