Wednesday, 25 March 2015

Part Jiwang : Buang je Gadjet tuh!

To love means loving the unlovable
To forgive means pardoning the unpardonable
Faith means believing the unbelievable
Hope means hoping when everything seems hopeless

Gilbert K. Chesterton


Disayangi bermakna menyayangi apa yang tak dicintai. Untuk dimaafkan bermakna memaafkan yang tak dimaafkan. Kepercayaan bermakna mempercayai apa yang tak dipercaya. Harapan bermakna mengharap bila semuanya nampak tidak mempunyai harapan. Pening pulak baca quote ni. betul ke saba translate tu?hehheh. sambil-sambil bekerja sambil-sambil mengulor..ternampak quote ni. konon-konon untuk inspirasi lah kononkan. melegakan hati yang sedang berduka lara. yeke?senyum je, gelak je saba ni. duka lara lah sangat.hehehe. takkanlah kita nak tunjuk pada semua orang duka lara kita ni kan? bukan semua perkara kita kena show pada orang sekeliling. cukup-cukuplah kita sendiri yang kesedihan, jangan libatkan orang sekeliling.

Ada yang sedih sebab kecewa. Kecewa kerana gagal bercinta, gagal bercinta kerana tiada persefahaman, tiada persefahaman kerana tiada toleransi, tiada toleransi kerana kurang komunikasi, kurang komunikasi kerana sekarang banyak gadget..hahaha.. betul x? kalau dulu-dulu ngeteh kat warung (saba pun pandai ngeteh jgk tau dengan geng2 maybank dulu) masing-masing ade je benda nak bercerita sampai gaduh-gaduh siapa nak story dulu.. tapi kalau sekarang, ngeteh jugak..ada dekat warong jugak. tapi hakikatnya, masing-masing duk belek smartphone.. Salah siapakah itu? pencipta smartphone kah?kihkihkih.. (Buah hati saba pun same jerk :( :( ) So, untuk mengelak dari kecewa, luahkanlah, jangan dipendam-pendam. Berterus terang tu lagi baik dan takkan ada salah faham. kan? kalu ikut hati Saba, nak buang je gadjet tuh! hahaha.. Jahatkan.


Akhir kata, boleh ikut naluri hati, jangan ikut kata hati. Eh, bukan same ke tu?hahaha.. What Ever!!

Salam Sayang,
Saba

No comments:

Post a Comment

Follow by Email