KELEBIHAN UBAT GIGI

Godeh-godeh tenet, terjumpa pulak benda yang menarik ni. So, untuk tak mensia-siakan informasi meletop ni..Saba pun mengkopi and paste maklumat yang tip top ni dr gilerkentang.com. Link page ade kat bawah yer. Memang malas dah nak edit-edit segala sebab sambil-sambil kerja sambil-sambil membaca sambil-sambil update blog.hihihi. Nak salin dalam buku memang malas dah. nanti dah salin mesti tak tau simpan mana. So, kira macam simpan la kan kat dalam blog nie...hehehe.. Enjoy the entry ya.! peace yo! TQ gilerkentang.com :)
 






Selama ini kita hanya tahu kegunaan ubat gigi ni hanya mampu untuk membersihkan bahagian gigi kita. Rupa-rupanya, ubat gigi mampu menghilangkan calar pada telefon bimbit dan mengilatkan besi pada seterika.

Banyak lagi kelebihan ubat gigi yang kita tidak ketahui. Kalau tak percaya, sila teruskan pembacaan anda.



KELEBIHAN UBAT GIGI

1) Membuang calar yang kecil pada skrin telefon bimbit.





2) Membaiki permukaan CD atau DVD yang telah bercalar.





3) Memutihkan semula bahagian kasut yang sudah kerap kali kena kotoran.





4) Menghakiskan water wings pada perabut kayu.





5) Mengilatkan kuku jari dan kaki serta membersihkan kuku.





6) Menghilangkan marker permenant pada perabot kayu.





7) Menghilangkan bau yang kurang menyenangkan pada jari dan tapak tangan.





8) Membersihkan piano keys yang sudah kekuningan.




7) Membuang gam yang tersekat pada rambut.





8) membuang kekotoran terutama darah pada pakaian.





9) Mengilatkan besi pada seterika.







Haaaaa! Tak disangka kannn bahwa ini adalah kelebihan ubat gigi. Apalagi, lepas ni senanglah. Ambil je ubat gigi dan segala masalah dapat diselesaikan. Selamat mencuba.





sumber 100% : gilerkentang

Salam Sayang,
Saba

Comments

Popular posts from this blog

Adat Merisik

ADAT BERTUNANG

Sugar wax ~ Paling mudah, murah, cepat